zondag 9 februari 2014

TV-meubel van steigerhout


Al toen we in dit huis kwamen wonen, hadden we bedacht dat we bij deze muur graag een lang tv-meubel wilden hebben. Degene die we uit Roermond meegenomen hadden, paste hier niet echt. Veel te donker en te klein voor deze lange muur. Davy heeft het ontwerp zelf bedacht en uitgetekend. Hier en daar om advies gevraagd hoe we dit nu het beste aan konden pakken. Het meubel moest stevig genoeg worden, zodat we het ook als zitplek kunnen gebruiken als er veel visite komt.

Het hout hebben we gehaald bij Steigerplank in Beek en Donk. Bij hun kun je het hout grotendeels op maat laten zagen. Dat scheelt weer met vervoeren! De planken moesten nog wel flink schoongemaakt en geschuurd worden.


En dit is het resultaat! Het hout is afgewerkt met een greywash steigerhoutbeits (geschikt voor zowel binnen als buiten).


En ingericht (ja nog mét kerstboom :) ). 

Nu aan mij nog de taak om de matraskussens af te maken die we op de bank kunnen leggen. Eerst een leuk stofje vinden!
En tsja, zie je dat de salontafel nu niet meer kleurt bij het tv-meubel? Veel te geel! Dus weer een nieuw klus-project op komst....

groetjes,
Petra


4 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Ik zou een dergelijk tv-meubel ook willen maken.
    De bovenste planken, hoe zijn deze bevestigd op de rechtstaande ?
    De omkadering vooraan, is deze met kit gekleefd ?

    mvg
    Tom

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tom,

    Leuk!

    Aan beide kanten van de poten zit bovenaan een vierkante balk, deze gaat met schroeven in de poot en de balk aan de andere kant, en dan met schroeven omhoog in de bovenkant.

    De poten zijn ook met elkaar verbonden, achter die plank aan de voorkant zit een lange balk, en de poten hebben een uitkeping voor die balk. Via stoelhoeken zitten de poten vast op die balk. Deze verbinding zorgt dat de poten niet los kunnen gaan bewegen.

    De tafel is ipc uit zichzelf staande en stevig. Hij zit aan de achterkant met 2 versterkingshoeken tegen de muur aan geschroefd. Voornamelijk om te voorkomen dat hij meeschuift als je eropzit en beweegt. Aan de rechterkant zit hij dus niet vast, is ook niet nodig geweest.

    Dus, geen kit, maar een paar schroeven, een stuk makelijker los te halen.

    Veel plezier,
    Davy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ow, en de omkadering vooraan, daar zit dus die balk achter, in de hoek tussen de bovenkant en de voorkant.

    BeantwoordenVerwijderen